ZETRA PROJEKT POZIVA: Sjećanje na Yutelov koncert za mir u Sarajevu

Od utorka, 28.06.2016  Zetra Projekt zvanično poziva sve građane koji su 28.7.91 bili na koncertu "Yutel za mir" u Zetri (Sarajevo) da se preko web stranice www.zetraproject.com  jave i pošalju svoja sjećanja.

Sav sadržaj Zetra Projekta možete pratiti i putem fb stranice www.facebook.com/zetraprojekt

Poziv će trajati mjesec dana, do 28.7.2016 kada je zapravo  25. godišnjica koncerta. Na stranici građani će moći ispisati svoja sjećanja ili ispričati ih putem kamere i uploadovanih videa.

Također,  mogu uploadovati i arhivski materijal, svoje snimke, fotografije, isječke iz novina ili bilo koja druga sjećanja iz tog perioda.

Zetra projekt je uspješno završio svoju prvu fazu u kojoj smo realizirali snimanja i intervjue sa građanima/kama iz Sarajeva povodom sjećanja na dan Yutelovog koncerta za mir iz '91 godine, kao kuliminaciji antiratnih protesta na Balkanu.

ZP u svojoj istraživačkoj misiji želi pokazati da je postojao veoma impresivan broj građana širom Balkana koji su željeli mir, ne rat.

Tokom ove godine planirana su snimanja o antiratnim protestima i u Beogradu, a krajem godine počinje i snimanje dokumentarca Zetra Projekt sa prvim kadrovima u Zagrebu.

Naši sugovornici iz Sarajeva koji su podijelili sjećanja na koncert, ali i stavove o proteklih 25 godina koji će zajedno sa vama i nama pozvati javnost da pošalju svoje priče su: Milan Trivić, Boris Šiber, Senka Kurt, Abdulah Sidran, Anita E. Dadić, Davor Ebner, Enes Terzić, Ludimil Alikalfić, Zenit Džozić, Srđan Vuletić, Nedžad Podžić, Mirsad Pozder, Enver Hadžiomespahić, Marinela Domančić i

VIDEO:



(avaz.ba)

Objavi komentar

0 Primjedbe