Plaše nas ratovima kojih neće biti. Zašto su na Balkanu ratovi završeni u oružanom smislu?




Svjesni smo svakodnevnih bombastičnih naslova tipa: "RAT JE BLIZU", "NAORUŽAVAJU SE"... itd.
Posljednji rat koji je bio (potreban od strane svjetskih sila) za Balkan je taj da se jedna svjetska velesila kakva je bila SFR Jugoslavija uništi i razori, kako ne bi bila ozbiljna prijetnja Istoku i Zapadu kakva je svojevremeno važila.
SFR Jugoslavija jeste bila skoro nedodirljiva sila, ali razne agenture uz pomoć špijuna su nanjušili da SFR Jugoslaviju jedino mogu pobijediti naciošovinizmom, što se na kraju ispostavilo korektnom solucijom.

Zašto im (silama) nije u interesu da se ratuje na Balkanu?

Zato što su dobili ono što su devedesetih htjeli. Najkraće rečeno.
A to je da su nas pridobili kao moderne robove, radimo po njihovom diktatu, živimo od njihovog MMF-a samo toliko da ne crknemo od gladi, kapitalizam u kombinaciji sa svim zlom koje on nosi se nalazi baš kod nas.
Izgradili smo uglavnom ono što je bilo porušeno tokom rata, što u prijevodu znači da nam jedno po jedno mogu uzimati jer nismo u stanju da vraćamo kredit MMF-u onako kako bi trebali.
A ako će već nešto da uzimaju, ne pada im na pamet da uzimaju nešto što je estetski neizgledno i srušeno, ovako dobiju zdravo za gotovo.


Sve ovo što se dešava vodi ka jednom - potpunoj kontroli nad nama i njihovoj moći da nas kontrolišu i upravljaju nama kako žele.
Sve ove bombastične izjave iz Hrvatske, Srbije, BiH... su samo s jednim ciljem a to je da se narod drži u mržnji i nacionalno-vjerskom bunilu.

Kako riješiti goruće probleme na Balkanu a ne očekivati rat?

Nema tog problema na svijetu koji se ne može riješiti mirnim pregovorima i konačnim dogovorom.
Pretpostavka većine nas je da su političari tu da drže ljude u mržnji bilo etničkoj, bilo vjerskoj i da vas svakodnevno podsjećaju na to šta su "oni" radili "vama" a nikako da vas podsjete šta ste "vi" radili "njima". To je valja posao onog "njihovog" političara, Dakle, istina je na izdisaju. Ali je pitanje kada će doći do kulminacije.

A šta ako dođe do kulminacije?

Pa da li vi znate šta je sve potrebno da dođe do te kulminacije?
Da bi došlo do kulminacije moraju se Hrvati, Srbi i Bošnjaci da pomire. To jest, da se osvijeste.
Nakon toga moraju da dogovore zajednički stav da se bore protiv okupacije za koju nisu ni svjesni da traje. Naravno, prvo diplomatski ako je ikako moguće, ako ne, našle bi se alternativne metode.
Poslije, kada se dogovore, moraju dobro da preispitaju koliko je izdajnika među nama (to su uglavnom zli nacionalisti) kako bi se oni mogli non stop držati na oku, ili eventualno zatvoriti dok ne prođe revolucija kako ne bi izdavali naš zajednički cilj.
Kad to sve urade, trebaju osmisliti strategiju kako se zajednički boriti protiv okupatora da li zaista dogovorom ili nekom alternativom.
I kad sve to uzmete u obzir, šta mislite kad može doći do te kulminacije?
Razmislite.

Ako nisu ratovi u oružanom smislu, u kom onda mogu biti?

GMO, zlonamjerne vakcine, izazivanje bolesti raznim prskanjem prirodnog dobra i drugo.


Tekst je baziran na pretpostavkama čiji je osnov sadašnje stanje u našim državama.

(Stranica ljubavi izmedju Srba, Hrvata i Bosnjaka)

Objavi komentar

0 Primjedbe