Mladi iz tri zemlje poslali poruku iz Sombora: Gradimo mir



Više od 150 mladih iz Tuzle, Gornjeg Vakufa-Uskoplja, Srebrenice, Vukovara i Sombora, članova „YU Peace mreže”, poslalo je poruke mira i ljubavi iz Sombora. Oni su u subotu popodne u centru grada izveli performas sa 1000 paprinih origami golubova kao simbolima mira, uz pesmu „Samo da rata ne bude“ a potom delili besplatne zagrljaje građanima Sombora. Mladi su ovom prilikom na zid na ulazu u hotel „Internacion“ naslikali plavog goluba mira - simbol njihove mreže. U okviru obeležavanja 20 godina UG „Ravangrad“, u Omladinskom klubu predstavljen je program „YU Peace mreže“, koja je nastala iz projekta „Odmor od rata“ koji je započet pre 23 godine a finansira ga Komitet za ljudska prava i demokratiju iz Kelna. UG „Ravangrad“ je 16 godina u okviru ovog projekta omogućavao deci iz Sombora i okoline besplatno letovanje u ovom mirovnom kampu.

- Nažalost, zbog ovakve situacije kakva je u našim državama, mi i dalje moramo opominjati druge i pokazivati drugima da nam rat nije potreban, a da je baš divno živeti mir. Jedva čekam dan kada to nećemo morati raditi ali se nadam da će i tada ovaj projekt živeti i biti čak još veći - napisao je Eldin Bijelić iz Tuzle, jedan od učesnika.

Vikend poseta mladih deo je projekta “Grad(imo) mir” Srednje ekonomske škole i delom je finansiran od strane grada Sombora kroz konkurs LAP za mlade 2016.

(sombor.tv)

Objavi komentar

0 Primjedbe