ONO ŠTO SMO SVI ČEKALI Najpoznatiji bosanski satiričar sa fb Nedžis Halilović objavio knjigu - zbirku svojih komičnih statusa (FOTO)


Ako ste komičar, satiričar, humorista, ali opet s druge strane humanista, antifašista, pa još i Bosanac, pa čak još ako vas podjednako vole i Bosanci i Srbi i Hrvati i svi ostali narodi bivše SFRJ e pa onda ste vjerovatno Nedžis Halilović.




Godine komedije i satire sa društvenih mreža Nedžis Halilović je pretvorio u knjigu, zbirku raznoraznih tekstova koje će vas definitivno nasmijati do suza ali samo ukoliko to sve shvatite u pravom smislu.
Knjiga je nazvana "Bosanski bukvalizmi".

Malo je onih koji nisu čuli za Nedžisa, od Vardara pa do Triglava, od Jadrana do istočne Srbije pa možda i šire. Neki će reći da je novi Tito ali Tito je bio jedan jedinstven, mada istini za volju i Nedžis je priča za sebe i zaslužuje posebnu pažnju svojom neobičnom jedinstvenošću.

Kladimo se da ste bar jedan status za ovih par godina od njega pročitali a da ni sami niste znali da je to zapravo od njega.



Možda vam neki tekst zazvuči diskutabilno i odstupajuće od svega navedenog, ali ako dobro razmislite o tom tekstu i povežete ga sa realnošću na Balkanu, shvatite da takav tekst itekako ima smisla i onda vam bude još smješniji.

Važno je napomenuti da je Nedžis realizovao knjigu uz pomoć velikog bosanskog akademika gospodina Abdulaha Sidrana, što dodatno potvrđuje da se radi o kvalitetnom i zanimljivom sadržaju.

Pored akademika Sidrana, uz Nedžisa su saradnici još neka velika imena uglednih i poštenih ljudi, ali o tome više možete saznati u njegovoj knjizi.

Sada najvažnije, svi oni koji su zainteresovani da kupe knjigu, mogu je kupiti tako što će se Nedžisu javiti u inbox na fejsbuku.

Cijena knjige je 15 konvertibilnih maraka (KM) približno 7.5 eura, plus poštarina.






Ukoliko je neko od vas dovoljno uticajan i smatra da Nedžisov trud treba da se ispoštuje, ne bi bilo loše da omogući u skladu sa svojim mogućnostima da se knjiga pojavi u ozbiljnim knjižarama ili čak i na nekom od sajmova knjiga, Nedžis bi vam bio zahvalan.

Humor, pogotovu u teškim i nezgodnim vremenima zaslužuje posebnu pažnju i poštovanje za onog ko isti promoviše, zar ne?



Objavi komentar

0 Primjedbe