SA OVAKVIM NACIONALIZMOM NEĆEMO DALEKO DOGURATI Kakav nas epilog može čekati s redovnim izlivima mržnje?

Da li ste se ikada upitali šta je to što bi nam moglo pomoći da prebrodimo razlike i da stanemo na noge? NE? U tom slučaju bojim se da smo u ozbiljnijem problemu nego što mislimo.




A da li ste se ikada upitali šta nas čeka nakon svih prepiranja, mržnje i slično? Ni to se niste upitali? Onda imamo još veći problem.

O tome mnogi (ne)namjerno šute, ili se možda prave ludi ili šta već, ali trebate da znate da ovo koškanje neće na dobro da izađe. 
Treba da zapamtite staru izreku da "kako sijemo tako i žanjemo".

Šta mi to "sijemo"?


Netrpeljivost, nacionalističke ispade, odlazak mladih, vitalni nacionalni interes, nepovjerenje, provociranje, "stavljanje soli" na ratne rane, provokacije i prijetnje ratom...

Ček, ček, ček... provokacije i prijetnje ratom?

Koliko god da uvjeravate i hrabrite sebe, znajte da sve gore navedeno ima svoj kraj, a kakav će kraj biti, to zavisi od nas.


Ima li pozitivnog rješenja?


Ima, samo pod uslovom ako uradiš sve ono suprotno od gore navedenog što "sijemo". I zapamti još nešto, ti iako misliš da si nebitan/na, itekako si bitan/na. Svojim primjerom i autoritetom djeluj na druge oko sebe, onda možda i spasimo budućnost kako sebe tako i naše djece!

Objavi komentar

0 Primjedbe