Beogradski fantom: Priča o urbanoj legendi s kraja 70-ih (FOTO) (VIDEO)



Beogradski fantom: Priča o urbanoj legendi s kraja 70-ih (FOTO) (VIDEO)








Sedamdesete u SFRJ su bile baš mirne godine. Samoupravni narod je radio, pioniri su učili i skoro pa ništa nije moglo da naruši tu socijalističku idilu.








BONUS

Pogledajte:   Jedna od najpopularnijih u bivšoj SFRJ: Zbog ove reklame svi smo mrdali guzom (VIDEO)

https://raznovrsne-vijesti.blogspot.com/2019/02/jedna-od-najpopularnijih-u-bivsoj-sfrj.html







Skoro!



A onda se pojavio Vlada Vasiljević. Umjesto da sjedi po kafanama, pije špricer i priča o politici kao svi ostali omladinci, on je 1979. godine uradio nešto potpuno nezamislivo. Ukrao je Porsche i ludim vožnjama policiju bacio u očaj. Jasno vam je da to nije bilo baš društveno prihvatljivo ponašanje u to vrijeme?

Da sve bude još luđe svoje akcije najavljivao je na Studiju B, pa su se Beograđani svake večeri okupljali na Slaviji da bi gledali ovaj spektakl. Scene su bile pomalo bizarne zato što su policajci Beogradskog fantoma u Porscheu jurili kečevima po gradu.



Ovo je jedina slika na kojoj je uhvaćen Fantom. Napravio ju je Ilija Bogdanović, ali fotografiju nije objavio kako bi zaštitio Vladu Vasiljevića od policije.



Ali na kraju su spremili smicalicu. Postavili su gradske autobuse kao zamke na ulicama pa je fantom udario u jedan a onda je i uhapšen. Nekoliko godina kasnije je nastradao u saobraćajnoj nesreći pod vrlo misterioznim okolnostima. Imao je 32 godine a njegov policijski dosije nikad nije pronađen.




VIDEO:



Izvor: dominomagazin.com
https://novi.ba/

Objavi komentar

0 Primjedbe