O, MLADOSTI: ZDRAVKO ČOLIĆ, NAJVEĆI ŠARMER MEĐU MUZIČARIMA (FOTO)

O, MLADOSTI: ZDRAVKO ČOLIĆ, NAJVEĆI ŠARMER MEĐU MUZIČARIMA


Jednostavan i skroman, to je moto Zdravka Čolića, i recept za uspjeh najpopularnijeg pjevača svih vremena u bivšoj Jugoslaviji.

Pogledajte ako ste propustili preporučujemo:

GADAFIJEV GOVOR O JUGOSLAVIJI ZAPALIO UN: Tito je zemlju gradio ciglu po ciglu a vi… (VIDEO)

https://raznovrsne-vijesti.blogspot.com/2019/02/gadafijev-govor-o-jugoslaviji-zapalio.html
                                                                                                                                                                   


Jedno je sigurno – euforija njegovih obožavatelja je istog intenziteta kao i prije 40 godina kada je izdao prvi studijski album “Ti i ja” te njime izazvao histeriju među ženama u cijeloj regiji.

Danas smo se odlučili da vas podsjetimo na mladalačku ljepotu ovog vječnog šarmera, ali i podijelimo sa vama činjenice koje možda niste znali.
















Čola je prva zvijezda čiji je poster u prirodnoj veličini izlazio u nastavcima sedamdesetih godina u najpopularnijem tinejdžerskom časopisu Zdravo. Uspio je da osvoji crvenokosu Fridu, pjevačicu tada najveće svetske grupe ABBA. Bio je zvijezda takvih dimenzija da mu je čak i Tito, prilikom jednog susreta, sa divljenjem priznao: “Ti uživaš!”.

Kao rođeni Sarajlija, pozajmio je glas Vučku, maskoti Zimskih olimpijskih igara u tom gradu 1984. Tokom čitave karijere pratile su ga glasine da je gej.

Živi u jednom od najljepših krajeva Beograda, Košutnjaku, i na putu do centra grada (u slučaju nevremena ili štrajka Gradskog saobraćajnog preduzeća) često, kao pravi džentlmen, poveze poneku žensku osobu, prvenstveno one starije. To ostavlja nadu mnogim Beograđankama da će ih jednog dana, možda, provozati Zdravko Čolić.





Izvor: leksikonyumitologije

https://zenski.ba/

Objavi komentar

0 Primjedbe