Za dobar početak dana: Sve prednosti jutarnjeg seksa

Za dobar početak dana: Sve prednosti jutarnjeg seksa





Osim što je dobar za zdravlje seks nam podiže samopouzdanje i čini nas zadovoljnijim. Svako doba dana je odlično za vođenje ljubavi, ali jutarnji seks sa sobom nosi posebne čari. Ako ste se nekada pitali zašto je bolje imati seks ujutru evo nekoliko razloga.







BONUS

Pogledajte:  16 sjajnih razloga zbog kojih je dobro da imate redovan seks










1. Poboljšanje odnosa

Pre svega, seks definitivno zbližava ljude. S obzirom na to da seks popravlja raspoloženje, zamislite samo kako bi bilo lepo započeti dan pozitivnim vibracijama! Osim toga, od jutra ćete imati srećne uspomene o kojima ćete moći da razmišljate ostatak dana.

2. Smanjena anksioznost

Endorfini i drugi „dobri“ hormoni, poput oksitocina i dopamina, podstiču cirkulaciju, smiruju misli i ublažavaju lučenje kortizola. Kortizol je „loš“ hormon koji se izlučuje u stresnim situacijama i čest je uzročnik mnogih bolesti.

3. Intenzivniji orgazmi

Nakon višesatnog odmora, klitoris je osetljiviji i odlično reaguje na stimulaciju. Kada kažemo „odlično reaguje“, mislimo na mogućnost postizanja intenzivnijih, ali i višestrukih orgazama.

4. Bolja koncentracija

Orgazam smanjuje nivo kortizola, smiruje um i popravlja koncentraciju. Seks može da ima isto dejstvo kao i jutarnja meditacija, samo što ćete uz seks potrošiti još više kalorija!

5. Ubrzavanje metabolizma

Tokom noći, metabolizam se usporava i ujutro je takav još neko vreme. Najbolji način za pokretanje metabolizma je umereno jutarnje vežbanje ili… jutarnji seks!


https://luftika.rs

Objavi komentar

0 Primjedbe